BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Kedves Frissen Felvett Hallgatók!

Sok szeretettel köszöntjük a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán.

Sikeres felvételükkel egy több, mint 230 éves patinás felsőoktatási intézmény hallgatói lettek, amihez szívből gratulálunk.

Ha megnézték a különböző felsőoktatási intézmények felvételi ponthatárait, láthatták, hogy a BME Vegyészmérnöki és Biommérnöki Karára bejutni a nehezebb feladatok közé tartozott, így méltán lehetnek büszkék erre.

Azonban az út még csak most kezdődik, számtalan akadályon és megpróbáltatáson át vezet a hőn áhított diploma megszerzéséig. Mindamellett azonban számos felejthetetlen élmény várja majd itt Önöket. És amikor elhagyják majd az Alma matert biztosak lehetnek benne, hogy diplomájukkal a kezükben a világon bárhol megállják majd a helyüket.

Az alábbiakban szeretnék segíteni, hogy minél könnyebben eligazodjanak az egyetem világában. 

Az alapképzésre és a mesterképzésre belépők számára külön-külön gyűjtöttük össze a legfontosabb információkat, de pl. a Kar bemutatása, a Tehetséggondozás, a Hallgatói Képviselet elérhetősége, a sportolási lehetőségek, a nyelvtanulás mindannyiukat egyformán érdekelheti. 

Kérjük szánjanak egy kis időt rá, és tanulmányozzák át ezeket az oldalakat.

Végezetül kívánjuk, hogy egyetemi tanulmányaik végén, ugyanilyen csillogó szemekkel várják az igazi nagybetűs élet kezdetét.

VBK Dékáni Hivatal

 

Kedves Elsőévesek!

 

A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Hallgatói Képviselete nevében szeretnék gratulálni a sikeres felvételihez, és egyúttal köszöntelek benneteket karunk hallgatói közt!

Kívánom nektek, hogy találjátok meg karunkon a számotokra megfelelő irányt, érjétek el a kitűzött céljaitokat! Biztosíthatlak Benneteket, hogy a BME nem marad alul a hírnevének, szép szakmákat és megannyi hasznos dolgot tanulhattok nálunk kiváló oktatóktól, gyönyörű környezetben. Egy tanáccsal még hadd szolgáljak: igyekezzetek minél hamarabb egyensúlyba hozni a mindennapjaitokat! A tanulás, szórakozás és pihenés között megfelelően osszátok meg az időtöket, hogy ha pár év múlva visszaemlékeztek, mindig kellemes emlékek jussanak eszetekbe, büszkén és boldogan gondoljatok vissza egyetemi éveitekre!

Ha elveszettnek éreznétek magatokat a szeptemberi forgatagban, forduljatok bátran a felsőbb évesekhez, mentoraitokhoz vagy a képviselet bármely tagjához, készséggel állunk majd rendelkezésetekre, mindent meg fogunk tenni, hogy mihamarabb beilleszkedjetek közénk!

A Hallgatói Képviseletnek van hírlevele, melyre érdemes feliratkozni. A feliratkozást az alábbi címen teheted meg https://lists.ch.bme.hu/mailman/listinfo/hkinfo. Itt jellemzően augusztus közepétől az egész tanévben heti hírlevelek formájában érkezik meg hozzátok a legtöbb aktualitás. Emellett ajánlom figyelmetekbe a honlapunkat is melyet a http://www.vegyeszhk.hu címen tudtok elérni. Itt olvashatjátok majd a kollégiumi felvételi eredményét, de számos tájékoztató található még rajta ezen kívül is. Illetve ha úgy gondoljátok, kattintsatok a képviselet facebook oldalára (https://www.facebook.com/vegyeszhk), ahol szintén sok hasznos információt megtalálhattok, illetve a legtöbb kari rendezvény eseménye is megtalálható itt. Ha bármi kérdésetek lenne, akkor nyugodtan keressetek e-mailben (komondi.nora@vegyeszhk.hu) vagy telefonon (30/904-9197).

A többi linken is sok hasznos tudnivalót olvashattok, figyelmesen tanulmányozzátok is végig, nehogy lemaradjatok a nektek szervezett programokról, nektek szánt információkról!

Egyetemi éveitekre sok sikert és kitartást kívánok!

 

 

Budapest, 2017. július 10.

 

Üdvözlettel:

 

 

Komondi Nóra

 

elnök

BME VBK Hallgatói Képviselet