© 2021 BME VBK
(Mesterképzés (MSc))
Vegyészmérnöki mesterszak (MSc)
A vegyészmérnökök vegyipari (gyógyszer-, műanyag-, szénhidrogén- és textilipar, szintetikus vegyipar) és rokon ipari technológiák alkalmazásával, fejlesztésével, új vegyületek laboratóriumi előállításával, kémiai analitikai, szerkezetvizsgálati, anyagtudományi problémák megoldásával, a szakterületükhöz kapcsolódó tudományos kutatással, továbbá a gazdaság egyéb területein is anyagismereti, környezetvédelmi tudást igénylő problémák megoldásával foglalkoznak.
A specializáció kiválasztása a felvételivel egy időben történik. A specializációk tantervei az alábbi linkeken keresztül érhetők el.
Szakfelelős: Dr. Kállay Mihály egyetemi tanár
Vegyészmérnöki MSc Szakbizottság | |
Dr. Kállay Mihály | Elnök |
Dr. Gyarmati Benjámin | Titkár |
Csernik Kornél | (Külsős) Tag |
Dr. Keglevich György | Tag |
Dr. Pokol György | Tag |
Dr. Pukánszky Béla | Tag |
Dr. Székely Edit | Tag |
Specializációk
A Vegyészmérnöki mesterszakon négy specializáció közül lehet választani:
- Analitikai és szerkezetvizsgálati specializáció
- Anyagtudományi specializáció
- Gyógyszeripari specializáció
- Műanyagipari specializáció
- műanyag alspecializáció
- textil alspecializáció
- Vegyipari és folyamatmérnöki specializáció
- Modern kémiai technológia specializáció (csak angolul)