BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

(Alapképzés (BSc) - Vegyészmérnöki Szak)

Általános vegyipari és folyamatmérnöki specializáció


Két fõ területe a folyamatirányítás és a vegyipari menedzsment. Mindkettő erős matematikai tudást igényel. Viszonylag kevés laboratóriumi gyakorlat van, fõleg a termelésirányításra készít fel, és csak kevésbé a laboratóriumi munkára. A végzett mérnökök főleg termelésirányítóként, fejlesztőmérnökként, vagy egy vállalat mérnökmenedzsment részlegén helyezkedhetnek el.

A specializáció felelőse: Dr. Pátzay György egyetemi docens

Tanármentor: Dr. Gresits Iván tudományos főmunkatárs

A specializációt bemutató poszter.


Tantervminta

>> 2014

>> 2010

>> 2007

>> 2005


Szakdolgozat

A szakdolgozat formai követelményeiről, a leadás menetéről és határidejéről, az alábbi linkekre kattintva lehet tájékozódni.


A végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzéséhez szükséges kritériumkövetelmények
(teljesítésükkel kredit nem szerezhető)

  1. Testnevelés 2 félév
  2. A 6. és 7. félévek közötti nyári szünetben 6 hetes szakmai gyakorlat a választott specializáció szervezésében (BMEVEKTA888)
  3. Egy szigorlat, melyet a hallgató az alábbi három lehetőség közül választ:
  • A. Szerves szigorlat (BMEVESKA300)
    • Szerves kémia I + II + Szerves szintetikus labor (13kr)
  • B. Fizikai kémia szigorlat  (BMEVEFAA500)
    • Tananyag: Fizikai kémia I + II + A nanotechnológia kolloidkém. alapjai (12kr)
  • C. Vegyipari műveletek szigorlat (BMEVEVMA600)
    • Tananyag: Vegyipari műveletek I + II (12kr)

A BSc diploma megszerzésének további feltétele

  • Sikeres záróvizsga. Záróvizsga tárgyak:
    • Folyamattan (5 kredit)
    • Szénhidrogénpari technológia  (3 kredit)
    • Környezetbarát eljárások (4 kredit)
    • Számítógépes folyamatirányítás (4 kredit)
  • Egy nyelvből középfokú, komplex típusú nyelvvizsga