BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Kedves Kolléga!

Örömmel üdvözöljük a VBK oktatói, kutatói vagy oktatást-kutatást segítő munkatársai között. Az alábbi összeállítás nem teljeskörű, de reméljük segít az elindulásban. 

A VBK vezetése

Hova regisztráljak?

1. BME telefonkönyv

A BME telefonkönyvbe mindenképpen regisztráljon minden oktató! Számos rendszer, pl. a kari jelentkeztető felület (lsd később) össze van vele hangolva. Kérem MINDENKÉPPEN adja meg a NEPTUN kódját is az űrlapon és a hivatalos e-mail címét is. A mobil telefonszám megadása opcionális, de aki megadja, annál látható lesz a keresőben. A Neptun kód nem látható a keresőben, de szükséges a rendszerek összekapcsolásához. 

Regisztráció BME belső hálózatból online elvégezhető itt.

 

2. Tanulmányi Rendszer (Neptun)

Minden oktatónak szüksége van Neptun regisztrációra. Ezt tanszéki oktatók esetén a tanszék tudja elindítani/kérni a KTH-tól (Központi Tanulmányi Hivatal), tanszékvezetői aláírásra van szükség. Szóljon a tanszéki adminisztráción / a tanszékvezetőnek, hogy indítsák el a regisztrációját. Akinek van korábbról hallgatói regisztrációja, annak a Neptun kódja nem fog megváltozni, de kell kérni a számára oktatói vagy adminisztrátori jogosultságokat. 

A mindenkori dokumentumokat legegyszerűbben innen lehet elérni (ám csak regisztráltaknak elérhető, a tanszéki adminisztrátor segít, ha szükséges).

3. Címtár

A BME címtárba a Neptun kóddal és az aktuális jelszóval lehet regisztrálni. Aki ezt az oldalt olvassa idáig eljutott. 

4.  Office 365

A címtáras regisztráció után 2-3 nappal  lehet elkészíteni  Office 365 regisztrációt. (A címtár a Neptunból frissíti az adatokat néhány naponta, és csak élő jogiszonnyal rendelkezők tudják használni a Microsoft csomagot. Figyelem! Aki kilép / megszűnik a jogviszonya nem foga tudni többet használni sem a címet, sem a csomagot.) A Tisztaszoftver Program keretében egyetemünk minden oktatója és hallgatója jogosult a legfrissebb, legális Office programcsomag használatára. Ennek része a MS Teams is, amit rendszeresen használunk, jár tárhely, illetve a szokásos Office programok. A MS Teams oktatáshoz való használtáról segédletek, segítség elérhető a VBK Teams használat csoportban. Csatlakozás: edu.bme.hu-s címmel belép a Teamsbe (pl. office.com -> bejelentkezés -> Teams) és ott a csoporthoz csatlakozást választva megadja a csoportkódot (0253zky)

5. Kari honlap oktatói, adminisztrátori regisztráció, levelezőlisták

 A kari honlapon (ch.bme.hu) jelentkeznek a hallgatók egyéni feladatra, szakdolgozatra, diplomamunkára. Itt szerkesztik az oktatók a K+F honlapokat, a tantárgyadatlapokat. Akinek ezek közül a funkciók közül bármire szüksége lesz (témavezető lesz pl) írja meg a Nevét, Neptun kódját és a hivatalos e-mail címét a vbk.oktatas@vbk.bme.hu címre. A regisztrációt a kari adminisztrátor végzi el. Ugyanekkor érdemes ugyanitt kérni, hogy a megfelelő levelezőlistára is felkerüljön az új belépő (pl. oktatói levelezőlista, nem oktatói levelezőlista, doktoráns levelezőlista stb.). Vannak tanszéki levelezőlisták is, ezekre a tanszéki adminisztrátort kell megkérni, hogy felkerüljön valaki. 

6. Kari Moodle rendszer

kari Modle rendszer a moodle.ch.bme.hu oldalon érhető el. Mivel oktatásban egyre többször használjuk érdemes regisztrálni. Az oktatók számára található online kurzus, videókkal, gyakorlófelülettel, ahol még idejében el lehet sajátítani a rendszer használatát. Megéri, segít az oktatásban, és sokszor keresztrejtvény fejtés helyett is jó szórakozás. 

Hol találom? 

A tanszéki vagy a munkahelyi közvetlen környezetét gondolom aki ide eltalált már ismeri, így a központi egységek, fontosabb helyek és főleg információk elérhetőségét próbáltuk összeszedni itt. 

A BME felépítése főbb egységei

A BME térképe

A VBK felépítése, tanszékei

A VBK kutatási profilja, kutatócsoportok

A VBK oktatási profilja, szakok

A VBK doktori képzése

Segítség oktatási kérdésekben

Segítség a MS Teams használatához (belépési kód: 0253zky), az anyagok az Alapok csatona Jegyzetek (Notes) fülén találhatóak

Segítség a Moodle használatához (beiratkozási kód: oktato2019)