BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Mesterképzésbe belépők számára

 

Köszöntjük a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon!

Kari tájékoztató: A Kari tájékoztató 2024. január 30-án, kedden 10 órakor az évfolyam Teams csoportjában, online lesz. (Aki esetleg nem tud addig belépni a Teams csoportba, ezen a linken keresztül csatlakozhat.)

Témák:

  • a kar és tanszékeinek bemutatása
  • kutatási területek
  • lehetőségek az egyéni célok elérésére: kivételes tanulmányi rend, külföldi félév teljes beszámítással, nyelvtanulás, kiegészítő oklevelek a diplomához stb.
  • milyen ügyben kihez érdemes fordulni?
  • az új nyelvi követelményrendszer

Fontos információk: A Teams programon belül létrehozott csoportba a 0qfp07j csoportkóddal tud beiratkozni a VBK MSc 2024-es évfolyam csoporthoz, amit a továbbiakban is használni fogunk az általános érdeklődésre számottartó információk továbbítására. 

Beiratkozás: A beiratkozás előtt részletes információt kapnak a jogi és adminisztratív kérdésekről. 

  • A BME Tanulmányi Rendszere a Neptun. A belépéshez szükséges  Neptun kódot és a belépési információkat e-mailen megkapta. Kérjük feltétlenül lépjen be a Neptun rendszerbe (https://frame.neptun.bme.hu/hallgatoi/login.aspx), frissítse az adatait ha szükséges, olyan e-mail címet állítson be, amit rendszeresen olvas és jelentkezzen be aktív félévre mihamarabb! Javasoljuk, hogy mihamarabb kezdje el használni az edu.bme.hu-s e-mail címét (lsd következő pont) és azt állítsa be a Neptunban is. 
  • Miután a Neptunban bejelentkezett aktív félévre regisztráljon a BME címtárba a Neptun kódjával és aktuális jelszavával, majd a címtáras regisztráció után készítse el az edu.bme.hu e-mail címét és ezzel az Office 365 regisztrációját.  A Tisztaszoftver Program keretében egyetemünk minden oktatója és hallgatója jogosult a legfrissebb, legális Office programcsomag használatára. Ennek része a MS Teams is, amit rendszeresen használni fognak, itt készült el az évfolyamcsoport is (lsd fent, jelentkezzen be az 0qfp07j csoportkóddal mihamarabb).
  • Az elektronikus beiratkozásról és az esetleges iratbemutatásról itt talál pontos információt
  • Kérjük regisztráljon a Kari Moodle honlap-ra is, és a regisztrációkor a Neptunnal egyező módon adja meg a nevét és a Neptun kódját is.

Fontos! A címtáras-, moodle- és office 365- regisztrációt a BSc képzésüket is a BME-n végzőknek nem kell elvégezni.

A Karról

A képzés

Tehetséggondozás

 

Tisztelt Kolléga!

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar és a Kari HallgatóiKépviselet nevében gratulálunk a sikeres felvételihez! A mestergólyák fogadása, megismerése a Kar oktatói és hallgatói számára egyaránt fontos és izgalmas feladat, a beilleszkedéshez szeretnénk a lehető legtöbb segítséget adni.  

A Karról, a képzésekről, tehetséggondozásról és sok minden másról a kari honlapon tájékozódhat, a http://ch.bme.hu/oktatas oldalról érdemes elkezdeni a böngészést. 

A Hallgatói Képviselet honlapján már elérhetőek a kollégiumi jelentkezéssel, szociális ösztöndíj pályázattal stb. kapcsolatos információk. 

Fontos információkat találnak a KTH honlapján is (a diákigazolványokkal kapcsolatos információkat a 6. pont tartalmazza).

Tanulmányokkal kapcsolatos kérdésben a vbk.oktatas@vbk.bme.hu e-mail címre írjon, válaszolunk. A programokkal kapcsolatban pedig keressék a dokumentumokban feltüntetett személyeket, vagy akár a Hallgatói Képviseletet (Kertész Izabella elnök, kertesz.izabella@vegyeszhk.hu), készséggel állunk rendelkezésre!

Kérjük, hogy kísérje figyelemmel az évfolyam levelezőlistáját ( VBK MSc 2024-es évfolyam <9624226c.m365.bme.hu@emea.teams.ms>) és a VBK MSc 2024-es évfolyam Teams csoportot magát. Figyelem! A csoportba a netikettnek megfelelő stílusban és tartalommal írjanak csak, csak olyan infromációt, amely valóban többeknek érdekes lehet. Hirdetéseket nem szabad kihelyezni, erre vannak egyéb csatornák. 

Dr. Szarka András, dékán

Kertész Izabella, HK elnök