BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Jelentkezés diplomamunkára, szakdolgozatra, egyéni feladatra

Karunkon elektronikusan gyűjtjük a hallgatók diplomamunkára, szakdolgozatra, egyéni feladatra történő jelentkezését. Az elektronikus jelentkezést megelőzi a BME-s kapcsolattartóval (témavezető, konzulens) történő egyeztetés. A részletekről célszerű tájékozódni az alábbi linkekre kattintva:


A hallgatói jelentkezés főbb lépései

1. Belépés a BME címtárba

A jelentkeztető program használatához BME címtáras belépés szükséges.

Ha még nem rendelkezik címtáras jelszóval, először létre kell hoznia címtáras jelszavát a Belépés lap tetején látható linkre kattintva. A címtáras azonosító létrehozásához szükség van a Neptun kódra és a Neptun jelszóra. A címtáras azonosító megszerzése után az oldal visszairányítja a Belépés lapra.

Ha van címtáras azonosítója, lépjen be jelen lap alján található linkre kattintva a jelentkeztető felületre.

2. A jelentkezőlap kitöltése, szerkesztése, ellenőrzése, akár többszöri belépéssel (közben mentés).

A címtáras bejelentkezés után értelemszerűen töltse ki a táblázatot, kötelező a csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése.
A név és a Neptun kód a címtárból érkezik. A legördíthető menük segítségével kell kitölteni a képzés, szak, specializáció és a témavezető mezőket (a témavezető kiválasztásakor a tanszék mezőt automatikusan kitölti a program).

Ha témavezetője nem a BME állományában lévő oktató, a témavezető mezőben kapcsolattartóként annak a BME oktatónak a nevét kell kiválasztania, aki a TVSZ rendelkezésének megfelelően a BME témavezető szerepét vállalta. Ebben az esetben a Külső témavezető adatai kötelezően kitöltendőek.

A témavezető mellett tetszőleges számú konzulens megadható a feladathoz.

A dolgozat (szakdolgozat, diplomamunka, egyéni feladat) címének és rövid programjának a beírása helyett célszerű azt egy szövegszerkesztővel (pl. Notepad) előzetesen elkészített anyagból átmásolni. A teljes táblázat kitöltésének ellenőrzése után, alul a „Mentés” gombra kattintson.

Egyszeri belépéssel több jelentkezés (pl. több egyéni feladat) is elkészíthető

 

3. A jelentkezési lap véglegesítése

A jelentkezés véglesegítésével a jelentkező elfogadja, hogy a VBK Szakdolgozat és diplomamunka szabályzatát megismerte, és az abban foglaltakat magára kötelezőnek ismeri el és betartja. A szükséges nyilatkozatok a Diplomamunka és szakdolgozat szabályzat Függelékében találhatóak. A teljes szabályzat innen, a szerkeszthető függelék innen tölthető le.

A kitöltött jelentkezési lapot gondosan ellenőrizze, ha hibát talál javítsa, majd véglegesítse. Ekkor a jelentkeztető program a témavezetőt e-mailben értesíti a jelentkezésről. Ezután az Ön jelentkezése "elfogadásra vár". A témavezetőnek el kell fogadnia az Ön jelentkezését, amiről a rendszer e-mailben értesíteni fogja Önt.

 

4. Az oktató elfogada a jelentkezést

Az oktató a véglegesített jelentkezést elfogadhatja, vagy hiba esetén elutasítja, megjelölve az elutasítás okát. A jelentkeztető program mindkét esetről e-mailben értesíti a hallgatót.

Ha az oktató elutasította a jelentkezést, akkor már az e-mailben is olvashatja az elutasítás okát, továbbá a jelentkezési űrlapja ismételten szerkeszthetővé válik. Ez a munkafázis elkerülhető, ha a témavezetővel előzetesen egyeztetett tartalommal tölti ki a jelentkezését.


Jelentkezési űrlap

Jelentkezni minden félévben a tárgyfelvétel kezdetétől a harmadik oktatási hét végéig (az oktató általi elfogadfást is beleértve) lehet, az alábbi linkre kattintva.

Ugrás a jelentkezési űrlapra.