BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Kedves Frissen Felvett Hallgatók!

Sok szeretettel köszöntjük a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán.

Sikeres felvételükkel egy több mint 240 éves patinás felsőoktatási intézmény 150 éves karának hallgatói lettek, amihez szívből gratulálunk.

Ha megnézték a különböző felsőoktatási intézmények felvételi ponthatárait, láthatták, hogy a BME Vegyészmérnöki és Biommérnöki Karára bejutni a nehezebb feladatok közé tartozott, így méltán lehetnek büszkék erre.

Azonban az út még csak most kezdődik, számtalan akadályon és megpróbáltatáson át vezet a hőn áhított diploma megszerzéséig. Mindamellett azonban számos felejthetetlen élmény várja majd itt Önöket. És amikor elhagyják majd az Alma matert biztosak lehetnek benne, hogy diplomájukkal a kezükben a világon bárhol megállják majd a helyüket.

Az alábbiakban szeretnék segíteni, hogy minél könnyebben eligazodjanak az egyetem világában. 

Az alapképzésre és a mesterképzésre belépők számára külön-külön gyűjtöttük össze a legfontosabb információkat, de pl. a Kar bemutatása, a Tehetséggondozás, a Hallgatói Képviselet elérhetősége, a sportolási lehetőségek, a nyelvtanulás mindannyiukat egyformán érdekelheti. 

Kérjük szánjanak egy kis időt rá, és tanulmányozzák át ezeket az oldalakat.

Végezetül kívánjuk, hogy egyetemi tanulmányaik végén, ugyanilyen csillogó szemekkel várják az igazi nagybetűs élet kezdetét.

 

                                                                                                                                                                       VBK Dékáni Hivatal

 

Kedves Elsőévesek!

 A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Hallgatói Képviselete nevében szeretnék gratulálni a sikeres felvételihez és köszöntelek benneteket karunk hallgatói között.

Új hallgatóinknak kívánom, hogy találjátok meg karunkon a számotokra megfelelő irányt. A BME-n végzett társainknak akik a mesterképzésüket kezdik pedig azt, hogy az általunk kiválasztott utat továbbra is hasonló lelkesedéssel járják, mint azt az eddigiekben tették.

A tanulás a szakmai fejlődés mellett remélem a kari közösség részesei váltok, illetve annak részesei maradtok. 

A Hallgatói Képviselet egész évben a honlapunkon (http://vegyeszhk.hu) és Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/vegyeszhk) az aktuális hírekről tájékoztat Benneteket. A fenti címeken sok hasznos információt találhattok az aktuális ösztöndíjpályázatról, kollégiumi ügyekről, rendezvényeinkről és minden  Benneteket érintő információról. Bármilyen kérdésetek merülne fel keressétek bátran a Hallgatói Képviseletet.

Sok sikert és kitartást kívánok az elkövetkezendő évekre!

 Budapest, 2024. július

                                                                                                                                                                      Üdvözlettel:

                                                                                                                                                                   Kertész Izabella

                                                                                                                                                                          Elnök